Grafik Visit Lolland Grafik
Grafik

Maribo på Lolland

Maribo på Lolland er en hyggelig handelsby med en historie, der går helt tilbage til klostertiden i 1400–tallet. Maribo er først og fremmest kendt for sin store og smukke domkirke, som er byens vartegn.

Maribo og vandene

Som en af de eneste købstæder i Danmark ligger Maribo inde i landet uden sejlforbindelse til de danske farvande. Der er dog ikke mangel på vand i nærheden af Maribo. Købstaden er nemlig omgivet af det smukke Maribosøer, hvor I kan sejle med udflugtsbåden ”Anemonen” til de små øer om sommeren.

Søerne ved Maribo lægger altså op til en hyggelig dag på vandet, hvor picnickurven kan nydes på en lille ø.

Jazz i Maribo

Maribo er en by fuld af liv. I juli måned summer hele byen af musik, når Maribo Jazz Festival fylder over 20 spillesteder. Jazz Festivalen i Maribo byder hovedsagligt på god gammeldags New Orleans Jazz, der krydres med blues og swing musik. Festivalens hovedscene ligger nær centrum af Maribo og har den smukke skov, Hylddalen og den idylliske klostersø som kulisser.

Maribos Historie

I Maribo finder I en række gamle bykvarterer med hyggelige små gader og stræder, hvor I kan mærke historiens vingesus. Ved Maribo Domkirke kan man stadig se ruiner af det gamle Sankt Birgitta Kloster, der blev opført i år 1416. I dag kan man i stedet se en katolsk kirke med navnet Sankt Birgitta fra år 1897. I centrum af Maribo kan i gå forbi det gamle Maribo Rådhus fra 1857, som ligger på torvet i den gamle købstad.

Grafik